Telefonsupporten är semesterstängd under veckorna 29 till och med 33. Utleveranser av lagervaror samt besvarande av mail sker som vanligt.

Rökgasfläkt

Specialpris 4 865,00 kr 5 135,00 kr inkl. moms
Beställningsvara
Artikel
1637

Rökgasfläkt för bättre drag i skorstenen

Kommer röken in i rummet när du eldar i kaminen så är draget för dåligt. Det ska du inte finna dig i. Med en rökgasfläkt får du ut röken och får på köpet bättre värmeekonomi.

Braskaminen ska vara till glädje och ge skön värme. Röken ska upp genom skorstenen och inte in i rummet, varken när du tänder brasan eller senare. Men ändå händer det att det luktar lägerbål i rummet. Vad är det för fel?

Rökgasfläkt CF 180 C används för att öka draget i skorstenar till spisar eller öppna eldstäder. Rökgasfläkten tål ett kontinuerligt luftflöde med temperaturer upp till 200ºC. Den är mycket lättinstallerad och har mantlad kabel mellan kopplingsdosa och fläkt. Swing-out-konstruktion underlättar rengöring av motor och fläkthjul.

Max luftflöde: 80l/s (288m³/h).

En rökgasfläkt är den mest effektiva lösningen om det är dåligt drag i skorstenen. Rökgasfläkten är lätt att montera överst på skorstenen och den tål en konstant temperatur på upp till 200 ºC.


Vad är en rökgasfläkt?

Med en rökgasfläkt får du ett rök- och luktfritt inomhusklimat även när du använder din braskamin eller öppna spis. Rökgasfläkten monteras på din skorsten och ger optimalt drag oavsett väder och var huset ligger.
Optimalt drag i skorstenen gör det enkelt att tända brasan och du kan fylla på mer bränsle utan att rök tränger in i rummet. Du får optimal förbränning och slipper att aska flyger in i rummet.
Du kan alltid lätt tända din braskamin eller öppna spis, och det är ju trevligare att kunna använda tiden till att vara med familjen än att kämpa för att få fart på elden i eldstaden.

Tillbehör

Tyristor
Transformator VRTE C
Transformator VRDE 1.5

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Rökgasfläkt
Copyright © 2019 Soliduct AB