Fuktkvotsmätare trygghetsvakten

749,00 kr inkl. moms
Endast 1 kvar
I lager
Artikel
3102

Fuktkvotsmätare från trygghetsvakten i form av insticksmätare för mätning av fuktkvot. Fuktkvotsmätaren är anpassad för nordisk klimat och gran /furu. Den har bakgrundsbelyst skärm med tydligt läsbar indikering av bland annat fuktkvot, relativ fuktighet och temperatur. 

Risken för höga fuktvärden är störst vintertid på vinden och sommartid i krypgrunden. Fuktkvoten bör inte överstiga 17% i ett oskyddat, uteluftsventilerat utrymme. 1 års garanti. Instruktioner på engelska.

Att mäta risk med fuktkvotsmätare är ett mycket exakt sätt att konstatera om du har risk för att mögel eller röta. En fuktkvotsmätare har två stift som ska tryckas in i trämaterial. Den räknar då ut mängden fukt i materialet och visar en fuktkvot på en liten display. Om instrumentet visar en medelfuktkvot på 17 % eller lägre så har du i praktiken ingen risk för mögelpåväxt.  Visar den över 17-18 % finns det en viss risk för mögel beroende på temperatur. Om du har en fuktkvot över 27 % finns det stor risk för bland annat röt- och hussvamp.

Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Fuktkvotsmätare trygghetsvakten
Ditt betyg
Copyright © 2023 Soliduct AB