Draftbooster

Specialpris 4 983,00 kr 6 195,00 kr inkl. moms
Endast 5 kvar
I lager
Artikel
3077

En Draftbooster-skorstensfläkt garanterar att den vedeldade braskaminen kan tändas utan problem. Den bidrar till en bra och miljövänlig förbränning, att man kan fylla på kaminen med ved problemfritt, samt minskar oönskad rök i rummet.
En Draftbooster-skorstensfläkt reducerar partiklar och rök i rummet samt sotavlagringar på den vedeldade braskaminens fönster.

Det är extremt lätt att installera en Draftbooster-skorstensfläkt. Du kan göra det själv utan fackhjälp. Med en Draftbooster kan du dra full nytta och njuta av din vedeldade braskamin. Du tänder elden och använder den - utan bekymmer.

Problem med tändning beror ofta på otillräckligt drag. Draftbooster skapar drag i skorstenen redan från början, vilket gör det lättare att få upp en eld.

Skorstensdraget skapas genom skillnaden i rökens höga temperatur och den lägre temperaturen utanför. Eftersom skorstenen fortfarande är kall när man tänder elden är draget inte alltid tillräckligt. Det kan därmed vara svårt att få igång elden i kaminen eller eldstaden utan att släppa ut rök och gaser i vardagsrummet.

Det är dock alltid viktigt att bränslet är torrt och att du startar med små vedbitar och pinnar. Därigenom kan elden komma igång bättre och utveckla tillräckligt med värme för att skapa ett bra drag i skorstenen.

 

 

Se filmen över hur lätt draftbooster är att installera

Levereras med 5 meter sladd för anslutning till vanligt eluttag på 230 volt. Det medföljer även en styck fjärrkontroll för enkelt kunna stänga av och sätta på fläkten.

 

  • Kan handskas med konstanta röktemperaturer på upp till 250°C.
  • Är hållbar, pålitlig och står emot frätning.
  • Är lätt att rengöra och underhålla.
  • Kan installeras på både stål- och tegelskorstenar.
  • Kan stängas av när som helst - även när det brinner i eldstaden/braskaminen.
  • Ljudnivån på 10 meters avstånd är endast 25dB.
Skriv ett eget omdöme
Du skriver omdöme om:Draftbooster
Ditt betyg
Copyright © 2023 Soliduct AB